Om varumärket

Douchebag of Sweden är ett svenskt livsstilsvarumärke med inriktning på kläder och väskor. Vi har idag tre olika modeller av väskor och en mindre uppsjö av kläder, till exempel våra sjukt fina hoodies, t-shirts, toppar och sweaters.
… och kepsar, mössor och allt annat ;) Ta en vända under ”Produkter” i menyn så hittar du samtliga aktuella produkter.

Leverantörer och partners, såväl långväga som lokala, väljer vi med omsorg. Hela kedjan måste hålla, dvs inga dumheter vad gäller anställningsvillkor, miljöfarliga färger samt att produkterna ska så klart ska tåla rejäl användning. Längst ner i denna spalt visar vi de märkningar våra plagg bär. Hittills, vi jobbar så klart ständigt på att få bocka för fler punkter och hitta fler märkningar att pryda etiketterna med, dvs ännu mer rätt hela vägen.

Tycker du att våra produkter påminner om andra? Det är precis så det är! Vi är inte ute efter att uppfinna något hjul, vi gör helt enkelt bara våra versioner och varianter av produkter folk redan gillar. Det är med vår finess det blir skillnad ;)

Vem kan då bära våra produkter? Vem som helst! Det finns inget som säger att den som bär plagget/väskan är eller bör vara en douchebag (vilken värdering man nu lägger i det ordet). Vi har skapat ett märke med snygga och högkvalitativa produkter som vem som helst ska kunna trivas i. Det finns humor i allt vi gör runt varumärket. Möjligtvis uppmanar vi till någon sorts ”action” från den som kanske egentligen inte är den självklare bäraren av märket …

I vilket fall som helst är det snygga grejer i bra kvalitet!

Klicka här för att se alla våra produkter på en sida!

Fraktfritt

Frakten inom Sverige ingår i våra priser. Det är rätt bussigt tycker vi. En annan rätt bussig grej är att vi i allra möjligaste mån försöker skicka ordrar inom 24 timmar även om vi säger 2-4 dagar. Hygglo!

Våra produkter sorteras först på storlek då en del färger/modeller inte finns representerade i samtliga storlekar. Därför, för att ingen ska bli besviken, är det bäst att först välja sin storlek för att därefter se vad som erbjuds i vald storlek.

Nästan alla våra produkter har en storleksguide vilken gör det enkelt för dig att hitta rätt storlek direkt. Skönt att slippa skicka tillbaka grejer och vänta på nya, eller hur!

Vi jobbar ständigt med att ta fram nya produkter. Du som anmäler dig till vårt nyhetsbrev får förhandsinformation om kommande produkter, erbjudanden och – får vara med att påverka sådant som ligger i idéfasen. Du anmäler dig längst ner på sidan.

Våra väskor passar lika bra för dig som behöver en skitbra skolväska/träningsväska som för dig som är ute efter den perfekta skötväskan, jobbväskan eller resväskan. The Bag har i stora facket plats för bland annat 15″ laptop, mobiltelefonficka, två pennhållare och två hållare för flaskor. Eller, varför inte ett knippe blöjor, tvättlappar, nappflaska, idominsalva osv! The Other Bag har ett stort fack (allt ryms) och ett litet (till nyckelknippan, mobilen och telefonen). The Fuskskinn Bag påminner mycket om The Bag men har enklare inkråm, ett stort fack och två mindre med dragkedja.

Axelremmarna är justerbara i längd så din längd spelar mindre roll. The Bag och The Other Bag är tillverkade i ”Polyester 600D” vilket tål en del omild behandling. The Fuskskinn Bag tillverkas i ”PU”.

Våra kläder håller hög kvalitet och har bra passform. En hängiven skara av douchebag-fans har testat och tyckt till innan vi bestämt oss för de modeller och färger som nu finns att köpa.

Alla våra hoodies bär OEKO-TEX märkning (läs mer här).

 

Om namnet (för den som undrar)
Ordet douchebag används i regel med lika delar humor som allvar om en person som till exempel, åtminstone för stunden, kan ha gjort något mindre bra eller juste. Detta kan då vara allt från att ha stulit sin bästa väns påse med nybakade bullar (kanske jättegoda) till att ha ”lånat” någon annans fru/pojkvän eller uppträtt illa på restaurang. Kanske kletat lite béchamelsås på axeln på någon med i övrigt ren och fin kavaj.

I vårt fall är det inte helt klart vem som egentligen är en douchebag, om det är den som bär väskan/plagget eller om det är den som läser texten. Eller så är det bara ett riktigt coolt varumärke!

Att bära varumärket Douchebag of Sweden kan innebära att frågor ställs eller att någon fäller en alternativ kommentar i ett försök att göra sig rolig på bärarens bekostnad.

Av den anledningen har vi listat några bra repliker att kontra med här – om nu någon uppträder som en douchebag (!) och säger något dumt om din extremt snygga väska, tröja eller vad det nu är:
1. DU kan vara douchebag
2. Avund är en av de sju …
3. Skaffa en egen kanske?
4. Vill du ha adressen till webbshoppen?
5. Det luktar lite illa nu

Skulle olyckan vara framme och du spiller kaffe, vin, yoghurt eller något annat som lämnar fula fläckar på din väska har vi tyvärr inte så många bra tips att komma med …
Jo, köp en till väska! Här har du chansen att testa en annan färg :)

Visst, testa att torka med fuktig trasa och kanske lite flytande tvättmedel. Vem vet, kanske fläcken går bort. Annars kan man fråga en gammal tant eller farbror, de brukar kunna ha några användbara tips man inte trodde fanns.

Den enda anledningen vi kan komma på att elda upp väskan är väl om grannens hund gjort det fula i den. Tänk då på att:
1. Prata med grannen och bevisa hundens skuld (visa eländet)
2. Kräv pengar till en ny väska
3. Köp en ny väska
4. Elda upp den gamla

Det kan vara en idé att ha fler än en väska, beroende på dagsform, vilket sammanhangman vill visa upp sig och sin väska i osv.

Den som älskar ett visst hockey- eller fotbollslag kan vilja ha en väska som matchar just sitt lags färger att bära på match och en annan väska som vardagsväska. Det är inte en dum tanke, inte heller ett måste.
Kläderna ska man väl egentligen inte skita ner alls. Men, eftersom det ändå händer ibland är det bara att läsa tvättråden på respektive plagg. Värt att nämna här är att våra hoodies, en modell dessutom med vitt tyg i luvan, ska tvättas separat och inte får lämnas liggande blöt i maskinen efter tvätt! Följ tvättråden som sagt och häng/forma direkt. Om det skiter sig vet du ju var det finns nya plagg att köpa! :)

märkningar